Ομάδα Εψιλον

Η Ομάδα Έψιλον είναι ένας αστικός μύθος για μια εντελώς φανταστική μυστική οργάνωση αποτελούμενη από Έλληνες επιστήμονες, πιλότους, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού/ διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της/ οι σημερινοί αρχηγοί προέρχονται από τον Σείριο, ενώ κατα άλλους όλο το Ελληνικό φύλο προέρχεται από εκεί.


Άλλοι ισχυρισμοί που έχουν υποστηριχτεί για την οργάνωση είναι ότι διαθέτει μυστικές βάσεις στη Σελήνη και ότι πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974. Συγκεκριμένα ο τελευταίος ισχυρισμός είναι του Ανέστη Κεραμιδά, συγγραφέα και ένθερμου υποστηρικτή της ιδέας της ύπαρξης της ομάδας, σύμφωνα με τον οποίο κατά τη διάρκεια της εισβολής Ούφο της Ομάδας Ε κατέστρεψαν Τουρκικά τανκς αποτρέποντας τους Τούρκους από την κατάκτηση ολόκληρου του νησιού.

Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα συγγραφείς όπως ο Ανέστης Κεραμιδάς και ο Νίκος Καλογεράκης ανέπτυξαν την θεωρεία τους σε βιβλία τους. Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδας, και έχουν εμφανιστεί διάφοροι (ακόμη και στην τηλεόραση) υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη της μυστικής οργάνωσης.
Οι εν λόγω συγγραφείς προσπαθούν να πείσουν μέσα από τα βιβλία τους για την ύπαρξη της ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό τους για μια περίοδο ήταν η πολεμική κατά της χριστιανικής πίστης και ένα αρχαιόφιλο προφίλ που όμως πολύ σύντομα εγκαταλείφθηκαν και υιοθετήθηκε η πότε έμμεση και πότε άμεση υποστήριξη της κρατούσας Ορθόδοξης θρησκείας (ο εκ των πρωτεργατών Κεραμμυδάς υπήρξε μάλιστα υποψήφιος βουλευτής του πολιτικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.).
Για μερικούς, ο συγκεκριμένος μύθος εκπορεύεται από τεκτονικές στοές, ενώ για άλλους εκπορεύεται και πριμοδοτείται από παρεκκλησιαστικά κέντρα για να δυσφημιστεί το πραγματικό αρχαιόφιλο ρεύμα των τελευταίων δεκαετιών. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι η όλη φιλολογία σχετικά με την οργάνωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος βιοπορισμού των συγγραφέων βιβλίων γύρω από το θέμα.
Ως χαρακτηριστικό των υποστηρικτών της ομάδας αναφέρεται και ένας ακραίος αντισιωνισμός. Θεωρούν υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση ανά την υφήλιο τους ΕβραίουςΣιωνισμό. Φέρουν -- όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι -- αποδείξεις που απο πολλούς αμφισβητούνται ως ανεπιβεβαίωτες ή και ψευδείς πληροφορίες. και ειδικότερα τον.

Κατέβασμα(password:greekddl.com)


0 Response to "Ομάδα Εψιλον"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.