Τουρκιά, Μύθοι Και Αλήθειες

0 σχόλια
Ο άνθρωπος που υπογράφει τα κείμενα που ακολουθούν είναι αδιόρθωτος ειρηνοκάπηλος, όπως είπε κάποτε ο Μέγας Σαρλώ για να κάνει πιο έντονη την αντίθεση του στους πολεμοκάπηλους. Έζησε 2 χρίνια στην Τουρκία, σαν μόνιμος ανταποκριτής του Αθηναικού Πρακτορείου της Ε.Ρ.Τ. Προσπάθηεσε το διάστημα αυτό να δει να ακούσει να μάθει όσα μπορούσε περισσότερα, τόσο αντικειμενικά και απροκατάληπτα σα να μην ήταν Έλληνας, αλλά ένας τρίτος, ψυχρός παρατηρητής.  Προσπάθησε προπαντός να καταλάβει. Κι αυτό που κατάλαβε ήταν ότι υπάρχουν ακόμα μύθοι και παρεξηγήσεις, που επιμένουν να διατηρούνται, κρατώντας ανοιχτές τις πληγές του παρελθόντος.


Οι Μύθοι των Κελτών

0 σχόλια
Αγριες θεές του πολέμου, θεοί του ήλιου, ανθρωποθυσίες, τα μυστήρια του Άλλου Κόσμου: να μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύονται οι Μύθοι των Κελτών.


Τα ορφικά

0 σχόλια
Ο Ορφεύς είναι ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της Ελληνικής Παράδοσης και ο Ορφισμός βρίσκεται στο κέντρο της ελληνικής ψυχής. Η μελέτη του μυητικού συστήματος του Ορφέως είναι η ίδια η μελέτη της αρχαιοελληνικής θρησκείας και των μυστηρίων. Η ορφική κοσμολογία, η κάθοδος του Ορφέως στον Αδη, τα Ορφικά Μυστήρια και η ζωή των ορφικών μυημένων παρουσιάζονται σε μια μοναδική ως τώρα ολοκληρωμένη έκδοση των ορφικών κειμένων. ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ


Η καταγωγή των Ελλήνων

0 σχόλια
Εθνολογική έρευνα, που διαφωτίζει την άγνωστη προϊστορία του Ελληνισμού, τις διασυνδέσεις με τους άλλους λαούς και την διαδρομή του στον χώρο και τους αιώνες. Ένα έργο που καλύπτει ένα μεγάλο κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας.


Γι' Αυτο Εχουν Σημασια Οι Ελληνες

0 σχόλια
Γιατί ήξεραν να πολεμούν όπως ο Αχιλλέας χωρίς να χάνουν την ανθρωπιά τους, ήξεραν να αισθάνονται και να δακρύζουν όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα χωρίς να χάνουν τη λογική τους, ήξεραν να γλεντούν και να μεθούν χωρίς να χάνουν το χιούμορ τους. Κυβερνήτες του εαυτού τους, ήξεραν να κυβερνηθούν απ' τους ομοίους τους. Έμαθαν να βλέπουν τον κόσμο πέρα απ' αυτό που έβλεπαν τα μάτια τους και ν' απολαμβάνουν το αισθητό με τα έργα της τέχνης τους. Γι' αυτό έχουν σημασία οι Έλληνες, σήμερα περισσότερο από ποτέ.


Το βιβλίο του Ενώχ

0 σχόλια
Το βιβλίο του Ενώχ - (διάφοροι Εβραίοι συγγραφείς)
Ο Ενώχ θεωρείται ότι είναι ο έβδομος μετά τον Αδάμ Πατριάρχης των Εβραίων που έζησε στα χρόνια πριν από τον Κατακλυσμό. Πατέρας του Μαθουσάλα, παππούς του Λάμεχ και πρόπαππος του Νώε, θεωρείται από τη χριστιανική παράδοση ως ένας από τους δύο προφήτες ( ο άλλος είναι ο Ηλίας), οι οποίοι δεν πέθαναν αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στους ουρανούς. Πιστεύεται ότι και οι δύο θα επιστρέψουν στη Γη στα χρόνια του Αντίχριστου, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, και θα είναι οι τελευταίοι μάρτυρες της Πίστης πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. (Αποκ. Ια' 1 - 12)


Πρακτική Αρωματοθεραπεία

0 σχόλια
Ένας χρήσιμος οδηγός για να γνωρίσουμε τα αιθέρια έλαια & τα φυτά από τα οποία προέρχονται, να φτιάξουμε τα δικά μας αρώματα, να μάθουμε τεχνικές μασάζ & να ξαναβρούμε τη ζωντάνια μας...


Ομάδα Έψιλον - Ολική επαναφορά 2011

0 σχόλια
Στο βιβλίο αυτό για πρώτη φορά αποκαλύπτεται γιατί οι "Έψιλον" υπάρχουν. Με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πιστοποιείται το γιατί λίγο μετά το 2011 οι Έλληνες θα μεγαλουργήσουν. Μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία παρατίθενται και ο συγγραφέας προκαλεί όποιον τα αμφισβητεί να τα ελέγξει για να δει ότι οι "Έψιλον" όντως έρχονται το 2011 σαν ΕΛ (φως) στην ΛΑΣ (γη) για να τιμωρήσουν το "Σκότος"!! Το 2011 οι ΕΛ-ΛΗΝΕΣ θα είναι πάνω από 10.000.000 και θα αρχίσει η ανατολή του ελληνικού πολιτισμού με την βοήθεια των "Έψιλον". Πως;; Διαβάστε αυτό το βιβλίο και θα λύσετε όλες τις απορίες σας!


Το μυστικό ημερολόγιο του Πούτιν

0 σχόλια
Το μυστικό ημερολόγιο του Πούτιν - Άννα Πολιτκόφσκαγια
Τέσσερις σφαίρες μπροστά στο κατώφλι του φτωχικού διαμερίσματος στη Μόσχα έκοψαν το νήμα της ζωής μιας από τις πιο μαχητικές δημοσιογράφους, όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και του κόσμου ολόκληρου.
Τέσσερις σφαίρες που βρήκαν το στόχο τους και έκαναν να σωπάσει η ενοχλητική φωνή της Άννας Πολιτκόφσκαγια, της δημοσιογράφου που αφήνοντας τη θαλπωρή του γραφείου, γύριζε στις εσχατιές της Ρωσίας για να συνομιλήσει με τους απλούς ανθρώπους, τους παρίες της ζωής, αλλά και τους οπλαρχηγούς των ενόπλων στον εμφύλιο πόλεμο της εξουσίας.


Θεραπείες με φυσικά μέσα

0 σχόλια
Όλες οι ασθένειες από το Α ως το Ω και οι θεραπείες τους με φυσικά μέσα και τρόπους



Βεργίνα

0 σχόλια
Θυσαυροί,μύθοι και ιστορία τής Μακεδονικής γής
Στό βιβλίο παρουσιάζονται ευρήματα από τούς δύο βασιλικούς τάφους τής Βεργίνας καί λίγα ακόμη από άλλους τάφους απλών πολιτών τής αρχαίας Μακεδονίας.Τα παιδιά θα έχουν τήν ευκαιρία να γνωρίσουν τούς θυσαυρούς τής Μακεδονικής γής ,το πολίτευμα,τη στρατιωτική και την κοινωνική οργάνωση τών Μακεδόνων και μέσα απο τήν πολύ πλούσια εικονογράφηση τού βιβλίου,θα ανακαλύψουν τα ψηφιδωτά και τήν ζωγραφική της εποχής!



Μουσεία της Ελλάδος - Θεσσαλονίκη

0 σχόλια
Το τελευταίο βιβλίο της σειράς, με εικόνες υψηλής ανάλυσης και πανέμορφες φωτογραφίες.
Η καταπληκτική σειρά με αυτό το βιβλίο φτάνει στο τέλος της.



Γένεση καί κατακλυσμός-Η Βιογραφιά της Γής

0 σχόλια
Ο κύριος σκοπός τού βιβλίου είναι να προσφέρει πρόσθετα στοιχεία ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό το περιεχόμενο τής παράστασης τού Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου  με τίτλο''Γένεση καί Κατακλυσμός''  πού παρουσίασε τα πορίσματα τών ερευνών πού διεξήχθησαν από επιστήμονες πολλών και διαφορετικών επιστημών σχετικά με τη γέννηση,την εξέλιξη και το μέλλον τού πλανήτη, στόν οποίο γεννήθηκε ο ανθρωπός!


Πώς και γιατί στην εκκλησία μας

0 σχόλια
Το τέταρτο τεύχος από τη σειρά "Πώς και γιατί στην εκκλησία μας".


Μουσεία της Ελλάδος - Ακρόπολη

0 σχόλια
Το 2ο βιβλίο της σειράς "Μουσεία της Ελλάδος", με πλούσιες εικόνες υψηλής ανάλυσης μορφής pdf.
Ένα υπέροχο ταξίδι στην Ακρόπολη, με φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί!



Μουσεία της Ελλάδος-Ελευσίνα

0 σχόλια
Το 3ο βιβλίο της σειράς Μουσεία της Ελλάδας με εικόνες υψηλής ανάλυσης στα ελληνικά. Το 3ο βιβλίο της σειράς σας περιμένει για να το απολάυσετε. Για όσους δεν έχουν κατεβάσει τα υπόλοιπα 2 βιβλία που έχω ανεβάσει ως τώρα να ξέρει ότι υπάρχουν!



Μουσεία της Ελλάδος-Ελευσίνα

0 σχόλια
Το 3ο βιβλίο της σειράς Μουσεία της Ελλάδας με εικόνες υψηλής ανάλυσης στα ελληνικά. Το 3ο βιβλίο της σειράς σας περιμένει για να το απολάυσετε. Για όσους δεν έχουν κατεβάσει τα υπόλοιπα 2 βιβλία που έχω ανεβάσει ως τώρα να ξέρει ότι υπάρχουν!



Μουσεία της Ελλάδος - Ηράκλειο

0 σχόλια
Το 4ο και πρωτελευταίο βιβλίο της σειράς έφτασε με εικόνες υψηλής ανάλυσης και καταπληκτικές φωτογραφίες. Κάντε ένα ταξίδι στο παλάτι του βασιλιά Μίνωα, περιηγηθείτε στον λαβύρινθο!!!


Μουσεία της Ελλάδος-Δελφοί

0 σχόλια
Το πρώτο βιβλίο μιας καταπληκτικής σειράς με τα μουσεία της Ελλάδας. Περιέχει τα εκθέματα των μουσείων σε μορφή pdf.
Θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία της σειράς με το μουσείο της Ακρόπολης κ.ά.



Εκ του θανάτου εις την ζωήν

0 σχόλια
Συγγραφέας: Χριστόδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
Εκδοτικός Οίκος: ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Έτος έκδοσης:1994
Σελίδες: 24


Η Καθημερινή Ζωή στην Αρχαία Αθήνα

0 σχόλια
Colobova, K.M. Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα
Στην Αθήνα η μέρα αρχίζει όπως στη φύση, με την ανατολή του ήλιου. Στον Αθηναίο δεν άρεσε η τεμπελιά. Πλούσιος ή φτωχός, σηκωνόταν μόλις φώτιζε η μέρα. Αλλιώς ούτε ήταν δυνατό. Η ζωή της Αθήνας ήταν έτσι ρυθμισμένη, που εκείνος που θα επέτρεπε στον εαυτό του να τεμπελιάσει τις πρώτες ώρες της μέρας δεν θάβρισκε κανέναν στο σπίτι.


Η Άγνωστη Προϊστορία των Ελλήνων

0 σχόλια
Η Άγνωστη Προϊστορία των Ελλήνων - Παντελής Ιωαννίδης
Μια ανεκτίμητη πηγή γνώσης για να γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες το μεγαλείο της πορείας του λαού μας από το 10.000 π.Χ. έως το 2.000 π.χ. θα γοητεύσει τη φαντασία σας και θα σας οδηγήσει στα άγνωστα μονοπάτια της Ιστορίας μας. Από το οπισθόφυλλο: Στο μακρινό παρελθόν η Ευρώπη, από τη Σκανδιναβία ως την Κρήτη και την Κύπρο, ήταν ενωμένη σ' ένα κραταιό βασίλειο και κυβερνούσε όλες τις Ηπείρους της γης. Ηγέτες και δημιουργοί της, ήταν οι Έλληνες βασιλείς της εποχής των Ολυμπίων Θεών...


Εβραίοι - οι πλαστογράφοι της Eλλ. ιστορίας

0 σχόλια
Συγγραφέας: Φουράκης Ιωάννης
Τι σημαίνουν τα ονόματα Έλλην και Ελλάς και οι όροι Ελληνισμός και έθνος των Ελλήνων. Πως ο συρφετός των λεπρών Αιγυπτίων αυτοανακηρύχθηκε "η εκλεκτή φυλή" και "ο περιούσιος λαός του Θεού". Γιατί οι Εβραίοι δεν είναι φυλή. Δεν είναι εθνότητα αλλά ήταν και είναι θρησκευτικοπολιτκή ληστοσυμμοριακή οργάνωση. Γιατί η Βίβλος είναι κακέκτυπο αντίγραφο της κοσμογονίας, της ιστορίας, της θρησκείας και της φιλοσοφίας των Ελλήνων, Αιγυπτίων και Ασσυρίων.


Μυστικες εταιρειες του 1821

0 σχόλια
Ο ρόλος και η δράση των Μυστικών Εταιρειών το 1821 αλλά και ευρύτερα, ξετυλίγεται μέσα από αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία και φωτογραφικά τεκμήρια.Όλα όσα ο ανήσυχος αναζητητής θέλει να γνωρίζει για τον πολυπλόκαμο ιστό και τις δραστηριότητες, μυστικιστικές-τελετουργικές αλλά και συνωμοτικές, των Μυητικών Ταγμάτων και των Απόκρυφων Εταιρειών, μέσα από την επίδρασή τους και την εκδήλωσή τους στην ελληνική πραγματικότητα.



Η ιερη γεωγραφια της Ελλαδος

0 σχόλια
Ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από το μεγαλείο και την παρακμή των πολιτισμών; Ποιες άγνωστες ενέργειες διατρέχουν τον πλανήτη μας και πώς αυτές εστιάζονται σε συγκεκριμένα Κέντρα Δύναμης; Τι γεννά τις Ενεργειακές Πύλες, τις εμφανίσεις οντοτήτων και τα αλλόκοτα φαινόμενα;
Ήταν τυχαία η διάταξη και η κατασκευή των αρχαιοελληνικών πόλεων και Ιερών; Γιατί επέλεξαν οι αρχαίοι Έλληνες το Μαραθώνα, τη Σαλαμίνα και τις Θερμοπύλες ως τόπους νικηφόρας αναμέτρησης; Πού βρίσκονται τα ελληνικά κέντρα δύναμης και πώς συνδέονται μεταξύ τους;


Καλοστεριωμένοι

0 σχόλια
Για ένα επιτυχημένο γάμο, για μια ευτυχισμένη οικογένεια.
Ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για τους μελλόνυμφους αλλά και για όσους έχουν ήδη ενώσει τις ζωές τους με το Μυστήριο του γάμου. Πρακτική και συνάμα σε βάθος προσέγγιση επί μέρους θεμάτων, που βοηθούν στην θεμελίωση και τη δημιουργία μιας στέρεης οικογενειακής συνύπαρξης.


Το πρόσφορο και το Αντίδωρο

0 σχόλια
Το πρώτο τεύχος από τη σειρά "Πώς και γιατί στην εκκλησία μας".
Αντίδωρο ονομάζεται μικρό κομμάτι άρτου από το αγιασμένο στην προσκομιδή πρόσφορο. Λέγεται έτσι γιατί παλαιότερα προσφερόταν «αντί του δώρου» (της Θείας Κοινωνίας) σε όσους πιστούς δεν κοινωνούσαν. Σήμερα προσφέρεται σε όλους τους πιστούς.


Πως περνούν οι Έλληνες την Κυριακή τους

0 σχόλια
Η διατήρηση της αργίας της Κυριακής προσφέρει στον εργαζόμενο δυνατότητα:

    * ανάπαυσης και ανανέωσης
    * σύσφιξης των σχέσεων και επικοινωνίας στην οικογένεια
    * συμμετοχής στη λατρευτική σύναξη της Εκκλησίας
    * εξασφάλισης της πνευματικής και παραδοσιακής του ταυτότητας
    * καλλιέργειας του πνεύματος, της ανθρωπιάς, της αγάπης και αλληλεγγύης.


Η τραγωδία των Ιονίων νήσων

0 σχόλια
Η τραγωδία των Ιονίων νήσων μέσα από βιβλίο της εποχής. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό βιβλίο που εκδόθηκε σε 4 γλώσσες αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 και φανερώνει το μέγεθος της καταστροφής. Ακόμα, παρουσιάζονται μέσα από τις εικόνες που περιλαμβάνονται οι αγωνιώδεις πρώτες προσπάθειες για την αναδόμηση από το μηδέν μιας πολιτείας, αλλά και η πραγματική διάσταση του γεγονότος μέσα από τον ανθρώπινο πόνο και την καταστροφή που προκάλεσε.


Βίος του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ

0 σχόλια
Ὁ ὅσιος Σεραφείμ, τὸ ὁλοφώτεινο ἀστέρι τῆς Ρωσικῆς Ὀρθοδοξίας, ἔζησε, ἔδρασε καὶ ἔλαμψε στὶς ἀρχὲς τοῦ 19ου αἰῶνα (1759-1833).
Γεννήθηκε στὶς 19 Ἰουλίου τοῦ 1759 στὴν πόλη Κοὺρκ καὶ παρέμεινε ἐκεῖ μέχρι τὰ δεκαεννέα του χρόνια. Στὴν ἡλικία αὐτὴ πῆρε τὴ γενναία ἀπόφαση ν᾿ ἀφοσιωθεῖ ὁλόψυχα στὸ Θεό· κι Ἐκεῖνος ὁδήγησε τὰ βήματά του στὸ μοναστήρι τοῦ Σάρωφ.


Θεογονία

0 σχόλια
Ο Ησίοδος, με το έργο του Θεογονία, αποπειράθηκε, για πρώτη φορά, να συγκεντρώσει τους θρησκευτικούς μύθους που ήταν διαδεδομένοι σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης κατέγραψε τις δοξασίες για τη δημιουργία του κόσμου και αποτύπωσε τα γενεαλογικά δέντρα των θεών.


Πρόσωπα του 20ού αιώνα

0 σχόλια
Τα Πρόσωπα του 20ού Αιώνα είναι μια σειρά βιογραφιών Ελλήνων που με τη δράση ή το έργο τους σημάδεψαν την πορεία της χώρας και αποτελούν ένα αισιόδοξο υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε συνθήκες αντίξοες και αντιφατικές, μέσα σε ακραίες συνθήκες ήττας και πένθους ή επιτυχιών και ανάπτυξης. Πολιτικοί και στρατιωτικοί, επιστήμονες και ποιητές, ηθοποιοί και ζωγράφοι, άνθρωποι της κοινωνικής προσφοράς σκιαγραφούνται εδώ από τους αρμοδιότερους Έλληνες μελετητές της ιστορίας του 20ού αιώνα. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς υμνολογίες, με νηφαλιότητα και ένα αίσθημα μέτρου, που ο αναγνώστης διαπιστώνει να διατρέχει το σύνολο της σειράς, διαμορφώθηκε ένας τύπος βιογραφικής προσέγγισης που δεν αποτελεί αναλυτική βιογραφία αλλά ένα ενδιάμεσο είδος, όπου τα απαραίτητα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία συνοδεύονται από μια κριτική αποτίμηση της ζωής και του έργου των προσώπων και της εποχής τους.


Γιατί ανάβουμε καντήλι κεριά

0 σχόλια
Η λέξη καντήλι προέρχεται από τη λατινική candela=κερί.
Στη χριστιανική Εκκλησία το Καντήλι τοποθετείται μπροστά στις άγιες εικόνες. Αυτό που τοποθετείται μπροστά στον Εσταυρωμένο, μέσα στο Ιερό Βήμα, διατηρείται πάντοτε αναμμένο και γι' αυτό λέγεται «ακοίμητο» Καντήλι.
Ένα Καντήλι τοποθετείται επίσης στο εικονοστάσι του σπιτιού και ανάβεται κάθε μέρα, σύμφωνα με την ορθόδοξο παράδοση.


Μυστική Ελλάδα

0 σχόλια
Κούφια γη, Ιερή γεωγραφία, ξωτικά, μυστήρια, φαντάσματα, βρυκόλακες, παράξενα περιστατικά, απαγορευμένες γνώσεις, η μυστική ιστορία, άγνωστη αρχαιολογία, μυστηριώδεις παραδόσεις και θρύλοι, αποκαλύψεις, κώδικες, μηνύματα, λαβύρινθοι, στοές, σπηλιές, Simulacra, παράξενοι άνθρωποι, στοιχειωμένα μέρη, ειδικές πληροφορίες, παράδοξες διηγήσεις, αποκαλυπτικές αναλύσεις, όνειρα, πύλες για άλλους κόσμους, συνωμοσίες, εναλλακτική τοπολογία, φωτογραφίες, ταξίδια για "αλλού". Όλα αυτά κρύβονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, σκιαγραφώντας το θολό χάρτη μιας άλλης Ελλάδας, αόρατης, που σε περιμένει να την ταξιδέψεις.


Η μυστική Κωνσταντινούπολη

0 σχόλια
Μυστική Κωνσταντινούπολη - Διαμαντής Κούτουλας
Ένα βιβλίο-ορόσημο για τον ελληνισμό, προϊόν πολυετούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, στο οποίο αποκαλύπτονται οι μυστικές -εδώ και αιώνες- όψεις της Πόλης.


Η Ουράνια Προφητεία

0 σχόλια
Η Ουράνια Προφητεία» περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα... και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! Οταν ο James Redfield εξέδωσε για πρώτη φορά αυτό το σπάνιο βιβλίο, οι άνθρωποι το πήραν, το διάβασαν, και έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενό του. Ενημέρωσαν τους φίλους τους γι' αυτό, και οι φίλοι με τη σειρά τους πληροφόρησαν τους δικούς τους φίλους. Από στόμα σε στόμα, τα νέα γι' αυτό το έργο εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική. Οι προφητείες του μάγεψαν χιλιάδες αναγνώστες οι οποίοι συγκινήθηκαν από τον τρόπο που ερμήνευε όσα συνέβαιναν στη ζωή τους.


Αρκτικός κύκλος

0 σχόλια
Ένας μετεωρίτης που κρύβει κάποιο αρχέγονο μυστικό. Μια συνωμοσία εκπληκτικής σύλληψης. Επιστήμονες, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την αλήθεια.
Ποιοι εμπλέκονται; Ποια είναι τα πιθανά οφέλη; Είναι αναμεμειγμένος ο Λευκός Οίκος;
Μια ευφυέστατη, απρόβλεπτη περιπέτεια που ξετυλίγεται με απόλυτα πειστικό τρόπο και αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα. Έρωτας, μυστήριο και πολιτική συνωμοσία συμπλέκονται σε μια ιστορία κατασκοπίας, στρατιωτικών μυστικών και επιστημονικών ευρημάτων, σχηματίζοντας το τέλειο αμάλγαμα δράσης και ίντριγκας.


100 βότανα 1000 θεραπείες

0 σχόλια
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε οικογένεια για τις θεραπευτικές ιδιότητες των πιο χρήσιμων βοτάνων και φυτών. Μια γοητευτική εξερεύνηση στο μαγικό κόσμο του Φαρμακείου της Φύσης. Σ' αυτό το γοητευτικό και πολύ πρακτικό βιβλίο, θα βρήτε, για πρώτη φορά, σε συγκεντρωμένες πρακτικά και υπεύθυνα τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, για τα 100 σημαντικότερα για την υγεία μας βότανα και φυτά. Πληροφορίες που έχουν αποθησαυριστεί από τα 117 σπουδαιότερα βιβλία, που έχουν γραφτεί σε κάθε χώρα με παράδοση στη βοτανοθεραπεία (Γερμανία. Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Τσεχοσλοβακία, Σοβιετική Ένωση, Αμερική) και στην Ελλάδα.


Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων

0 σχόλια
Ενας αρχαίος αστρονομικός υπολογιστής μεγάλης επιστημονικής αξίας απ΄ ό,τι αποδεικνύεται μέχρι σήμερα. Ενα laptop του 120 π.Χ.. Σήμερα γνωρίζουμε πως έχει περίπου 40 διαφορετικά γρανάζια, έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις του Ήλιου της Σελήνης και των πλανητών στον Ζωδιακό κύκλο.Τα κομμάτια ενός αρχαίου μηχανισμού εντοπίζουν τις βαθιές ρίζες της μοντέρνας τεχνολογίας.


Ξεσκεπάζοντας τους μηχανισμούς της βιοτεχνολογίας

0 σχόλια
Ένας οδηγός ακτιβιστών για το πως οι μεγάλες σπορο-παραγωγικές
και αγροχημικές εταιρείες σχεδιάζουν το αγρο-βιοτεχνολογικό τους πρόγραμμα.
(Μια αναφορά του Ινστιτούτου Polaris-Ιούλιος 2003)

Η δράση και οι τακτικές των εκπροσώπων του βιοτεχνολογικού λόμπι στην Ελλάδα


ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΣΚΗΤΙΚΑ

0 σχόλια
Περί διαφοράς των εναντίον ημών νοητών πολέμων, περί νίκης και ήττας και ότι πρέπει επιμελώς να εναντιωνόμαστε στα πάθη.
OΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΟΡΣΚΥ



Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας

0 σχόλια
Charles Berlitz & William Moore
Έρευνα σχετικά μ' ένα Απόρρητο Πείραμα του Πολεμικού Ναυτικού των Η Π Α που πιθανότατα στέφθηκε με -επικίνδυνα- απόλυτη επιτυχία. Ήδη στο περίφημο βιβλίο του, «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ», Ο Charles Berlitz, αναφέρθηκε σ' ένα απόρρητο σχέδιο, που βαρύνει εδώ και 35 χρόνια τη συνείδηση του Αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.: Αναφορά σ' ένα μυστικό πείραμα, πού απέβλεπε στά 1943 να κάνει ένα ολόκληρο αντιτορπιλλικό αόρατο, χρησιμοποιώντας τα τελειότερα επιστημονικά μέσα της εποχής. Μιά φανταστική προσπάθεια, πού λές καί ξεπήδησε κατευθείαν άπ' τα μυθιστορήματα του Ουέλς.


Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας

0 σχόλια
Συγγραφέας Η. Τσατσόμοιρος
Σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη η γλώσσα είναι συμβατικό κατασκεύασμα κατά τις κρατούσες απόψεις δηλαδή δεν υπάρχει ουδεμία σχέση των γλωσσικών φθόγγων και των τριών γραμμάτων με το φυσικό περιβάλλον. Το βιβλίο αυτό, που πλέον έχει γίνει κλασικό, είναι η πρώτη σοβαρή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη διερεύνηση της μη συμβατικότητας της γλώσσας. Με αυστηρά αποδεικτική μέθοδο αναδεικνύεται ως κύριο γενεσιουργό στοιχείο της ελληνικής γλώσσας η ελληνική φύση, την οποία η γλώσσα αυτή μιμείται κατά τρόπο μαθηματικό. Έτσι κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου φέρει σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια σε κάθε λέξη-έννοια που συμμετέχει π.χ. ρ = ροή (υγρών ή λόγου): ρ-εύμα, χείμα-ρρ-ος, ρ-ήμα, ρ-ήτωρ κ.λπ.)


Τα σκαλοπάτια των θεών

0 σχόλια
Η καταστροφή του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, το Σεπτέμβριο του 1955, άλλαξε τραγικά το ριζικό για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Στο βιβλίο αυτό ξετυλίγεται μία από τις προσωπικές ιστορίες που γέννησαν οι μέρες εκείνες. Πρόκειται για την πορεία μιας πολυκύμαντης ζωής που ακολουθεί απροσδόκητες και συχνά ανεπιθύμητες ατραπούς. Που έχουν τελικό προορισμό την επιβίωση και τη διατήρηση της ελπίδας, περνώντας μέσα από ερωτήματα όπως: Πόσο ένοχες είναι οι ιδεολογίες που παύουν ν' αποβλέπουν στην ευτυχία του ατόμου; Πόσο υπεύθυνο είναι το θύμα καταπίεσης που, για να επιβιώσει, μετατρέπεται σε διώκτη; Πόση λογική μένει στο μίσος που γεννά η αδικία; Πόση σκληρότητα είναι ικανός να δείξει ο ενεργούμενος που λειτουργεί με «βλέφαρα σφραγισμένα» από την εξουσία;


Οδηγός Διατροφής για τη Ρύθμιση του Διαβήτη

0 σχόλια
Συνοπτικός οδηγός Διατροφής για τη Ρύθμιση του Διαβήτη



SAS - εγχειριδιο επιβιωσης

0 σχόλια
Το περιεχομενο του βιβλιου βασιζεται στην εκπαιδευση και στις τεχνικες επιβιωσης των SAS(Special Air Service),της πιο επιλεκτης μοναδας στον κοσμο.Καλυπτει καθε κατασταση επιβιωσης σε οποιοδηποτε εδαφος της γης.Επισης καλυπτει τα απαραιτητα εφοδια που περιλαμβανει μια συλλογη ειδων επιβιωσης,καθως και τον τροπο χρησης τους.Εγκυρο,περιεκτικο και ευχρηστο ειναι μακραν το καλυτερο εγχειριδιο επιβιωσης που εχει γραφτει ποτε.Μας μαθαινει να ελπιζουμε!


Μυθικοί θησαυροί

0 σχόλια
Ένας μοναδικός κατάλογος με τα πιο σπάνια, παράδοξα και θρυλικά αντικείμενα του κόσμου. Μια πρωτότυπη συλλογή μυθικών θησαυρών, που οι περισσότεροι θεωρούνται χαμένοι και η αναζήτησή τους προκαλεί ατελείωτες συζητήσεις και διαμάχες αιώνες τώρα. Ανακαλύψτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου τα μυστήρια που αφορούν... -Τα Ιερά Κειμήλια της Σταύρωσης -Ο Χαμένος Θησαυρός των Ναϊτών -Τα Χρονικά της Χαμένης Λεμούρια -Το Μαγικό Ραβδί του Χριστού -Ο Χρυσός των Ξωτικών -Το Χρυσόμαλλο Δέρας -Εξκάλιμπερ -Το Ιερό Δισκοπότηρο -Οι Θησαυροί της Τροίας -Ο Χρυσός των Ναζί -Το Κλειδί του Παραδείσου -Οι Χρυσές Πλάκες των Μορμόνων -Ο Θησαυρός της Νεκρής Θάλασσας - Το Χρυσάφι του Ελ Ντοράντο -Οι Μαγικές Πέτρες του Ισραήλ -Το Νεκρονομικόν του Τζον Ντι -Εξαφανισμένοι Θησαυροί της Βαγδάτης -Που Βρίσκονται τα Αρχαία Ελληνικά Χειρόγραφα;


Οι αθλοι του Ηρακλη

0 σχόλια
Το βιβλιο ειναι ειδικα διασκευασμενο για παιδια ηλικιας 4-9 ετων απο λογοτεχνες και παιδαγωγους και εικονογραφημενο απο εκλεκτους ζωγραφους.Φιλοδοξει να ζωντανεψει τους υπεροχους μυθους και τις συναρπαστικες ιστοριες της Ελληνικης μυθολογιας!


365 Μυστικά Υγείας

0 σχόλια
Ανανεωθείτε, κερδίστε χρόνια, χάστε περιττά κιλά.
Μια συμβουλή για κάθε μέρα του χρόνου. Ένα έξυπνο βιβλίο που προτείνει ένα απλό, ουσιαστικό πρόγραμμα ζωής για να νικήσουμε τη χοληστερίνη, ν' αποφύγουμε τις σωματικές ενοχλήσεις, να πολεμήσουμε τη κυτταρίτιδα. Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα ανακαλύψει ακόμα πόσο μπορεί να βλάψουν οι γλυκαντικές ουσίες στον καφέ, τι σημαίνουν οι συχνοί και τι οι αραιοί πονοκέφαλοι, καθώς και δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες υγείας για τις οποίες θα θέλατε να ρωτήσετε το γιατρό σας.



Οι Σεισμοι Της Ελλαδας

0 σχόλια
Το περιεχόμενο τou βιβλίου αυτού μπορεί να διακριθεί σε δύο κύρια μέρη που έχουν δύο αντίστοιχους στόχους. Το πρώτο μέρος αποτελείται από 11 κεφάλαια και έχει, ως στόχο να παρουσιάσει στον αναγνώστη τη βασική γνώση που αποκτήθηκε μέχρι σήμερα από Ελληνες και ξένους ερευνητές πάνω στα σημαντικότερα σεισμολογικά και άλλα σχετικά προβλήματα του ελληνικού χώρου και των γύρω περιοχών (33° Β - 43° Β, 18° Α - 30° Α). Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αυτού δίνονται, οι βασικές πρωτογενείς μακροσεισμικές πληροφορίες (βλάβες σε κτίρια, θάνατοι, εδαφικές μεταβολές, κλπ) για όλους τους γνωστούς σε μας βλαβερούς και καταστρεπτικούς σεισμούς που έγιναν στον ελληνικό χώρο και τις γύρω περιοχές μέχρν σήμερα και είχαν μέγεθος Μ > 6,0.