Ιερή Ελλάδα

Με τίτλο Ιερή Ελλάδα, οι εκδόσεις Αρχέτυπο εξέδωσαν ένα συλλογικό έργο -10 συγγραφέων- που προσεγγίζει και ερευνά τον κόσμο του Ιερού και τη σχέση του με τη σύγχρονη Ελλάδα. Διαιρεμένο σε έξι ενότητες, το βιβλίο γίνεται ένας χάρτης που αποκαλύπτει τον τρόπο που οι αρχαίοι φιλόσοφοι και άγιοι συνυπάρχουν σε χριστιανικούς ναούς, μοναστήρια χτίζονται πάνω σε ερείπια αρχαιοελληνικών μνημείων, τόποι λατρείας της Αρτέμιδος και της Παναγίας συμπίπτουν, παγανιστικές και μη γιορτές συνδέονται με ενεργειακές ροές του σύμπαντος, αόρατες ευθείες γραμμές αποτυπώνουν πάνω στη Γη ενεργειακούς χάρτες του κόσμου.
Ακόμη, ο αναγνώστης νιώθει τη δόνηση που ξυπνά μέσα του το θέατρο του Ιερού, το ταξίδι της ψυχής που τον φέρνει πίσω στα πανάρχαια Μυστήρια των λαών, τη μύηση στα μυστικά του θανάτου και τη μαγεία του Τελετουργικού που συμβαίνει πέρα από το χρόνο και τις πολιτιστικές διαφορές.
Ενα βιβλίο για ν' αναγνωρίσετε τον κρίκο που ενώνει το παρελθόν της Ελλάδας με το παρόν. Ελλάδα και Ιερό μια στενή σχέση που ακτινοβολεί συνέχεια, ένα διαχρονικό μυστήριο που τελείται με τη δική μας συμμετοχή, μια χαμένη γνώση που περιμένει ν' αποκαλυφθεί.

Εκδόσεις: Αρχέτυπο 2004,
286 σελίδες, pdf (44,7 Mb)
Scanned by KRASODAD

Ιερή Ελλάδα                                                                

Κατέβασμα (password:greekddl.com)


0 Response to "Ιερή Ελλάδα"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.