Ελλάδα: η χώρα και ο πολιτισμός της

Greece: the country and the civilization. Δίγλωσσο interactive CD-ROM (Ελληνικά και Αγγλικά)
Δημιουργός: Τάσος Ανθουλιάς (Εκδόσεις Χελιδόνι)
Θέλετε να γνωρίσετε πραγματικά την Ελλάδα; Το παρόν της, το παρελθόν της, την ιστορία της; Να μάθετε όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε για την κοιτίδα του πολιτισμού και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα; Αυτός ο δίσκος μπορεί να σας βοηθήσει. Μέσα στα περισσότερα από 300 Mb (1300 οθόνες) που καταλαμβάνει περιέχονται συμπυκνωμένες όλες οι πληροφορίες για κάθε μέρος αυτής της χώρας, για το οποίο υπάρχει κάποιο ιστορικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, λαογραφικό ή τουριστικό στοιχείο.
Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στα μεγάλα και γνωστά σε όλο τον κόσμο αρχαιολογικά και τουριστικά μέρη, αλλά επεκτείνεται σε οτιδήποτε έχει αποτελέσει στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού: Από την Πολιόχνη (την ελληνική Τροία της Λήμνου) μέχρι την αίθουσα συνελεύσεων των συνεταιριστών στα Αμπελάκια. Από τη Μονή Φιλοσόφου (το «κρυφό σχολειό») και τους μπαρουτόμυλους της Δημητσάνας μέχρι τη «σπηλιά του Πολύφημου» στη Μαρώνεια της Θράκης. Από τα «καράβια» της Καστοριάς μέχρι την Παναγιά τη «θαλασσοκρατούσα» του Γαλαξιδιού. Κι από τους πρώτους νεολιθικούς οικισμούς στο Σέσκλο και το Δίμηνι ως το υπαίθριο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στους Φιλίππους.
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μπορεί να ψάξει κανείς με πολλούς, διαφορετικούς κάθε φορά, τρόπους. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες δείχνοντας κάποιο σημείο σε έναν από τους χάρτες των δέκα διαμερισμάτων της Ελλάδας. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες διαλέγοντας μια πόλη ή έναν αρχαιολογικό τόπο από τα μενού κάθε περιοχής.
Μπορείτε, επίσης, να πάτε στο Ευρετήριο μιας περιοχής και να διαλέξετε ένα από τα λήμματα (τοπωνύμια) που παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά. Εκεί μπορείτε να δείτε, για παράδειγμα, ότι οι Άγιοι Απόστολοι είναι η αρχαία Πέλλα και ότι Γρίββανα ήταν η αρχαία ονομασία των Γρεβενών.
Και, φυσικά, μπορείτε να θαυμάσετε τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής τέχνης από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.

Κατέβασμα (password:greekddl.com)


0 Response to "Ελλάδα: η χώρα και ο πολιτισμός της"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.