Χημεία και καθημερινή ζωή

0 σχόλια
Η χημεία της τροπόσφαιρας, Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, Η τρύπα του όζοντος, Οι διοξίνες, Το νέφος, Η όξινη βροχή, Το πόσιμο νερό, Το τεχνολογικό νερό, Η χημική ιστορία ενός κεριού, Πετρέλαιο και βενζίνη, Οι πυροσβεστήρες, Εκρήξεις και εκρηκτικά, Πυρίτιδα και πυροτεχνήματα, Σπίρτα και φωτοβολίδες, Νιτρογλυκερίνη και δυναμίτιδα, Νάρκες και βόμβες, Η μυστική χημεία των φυτών, Η χημική γλώσσα των εντόμων, Βιοφωταύγεια, Περί αρωματοποιίας, Μετρώντας τις οσμές, Κρέμες προσώπου, Αντιηλιακά και αντιρρυτιδικά, Χημεία στο κομμωτήριο, Σαπούνια και σαμπουάν, Γαστρονομική Χημεία, Τα αντιοξειδωτικά των τροφών, Η περίπτωση της ασπιρίνης, Η πενικιλίνη και άλλα αντιβιοτικά, Τα νέα φάρμακα,


Ο ασκητής της Παναγούδας

0 σχόλια
Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι τα εξής:

Α. Μετά την κοίμηση του γέροντα Παΐσιου
Β. Οράματα του γέροντα Παΐσιου
Γ. Δεκαέξι ανέκδοτες επιστολές
Δ. Διδαχές του γέροντα Παΐσιου
Ε. Περιστατικά και ιστορικές πληροφορίες
ΣΤ. Αντιρρήσεις ζηλωτών και ζηλοτύπων
Ζ. Ο γέροντας των πονεμένων
Η. Φάρος επάνω στα βράχια


Η Τουρκία καταρρέουσα

0 σχόλια
Mετάφραση: Σπυρ. Π. Λάμπρου.
Tο βιβλίο "Η Τουρκία καταρρέουσα" μας περιγράφει  την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από του έτους 1801 μέχρι του 1913
Ουΐλιαμ Μίλλερ (William Miller)


70 Πολιτικοί

0 σχόλια
Το παρόν βιβλίο δεν ασχολείται με την πολιτική ούτε με την εξουσία, αλλά με τους ίδιους τους πολιτικούς. Στόχος του είναι να δώσει στον αναγνώστη βασικές πληροφορίες για κορυφαίους ηγέτες της ανθρωπότητας, που να διαβάζονται εύκολα και γρήγορα. Οι πληροφορίες για κάθε πολιτικό είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους. Περιλαμβάνουν τα κύρια στοιχεία για τον ιδιωτικό βίο του πολιτικού (κυρίως την αφετηρία του), για το δημόσιο βίο του μέχρι να αποκτήσει εξουσία και για τον τρόπο και τις συνθήκες ανάρρησής του σε αυτήν. Κωδικοποιούν επίσης την εξωτερική πολιτική που άσκησε, τη σχέση του με τον πόλεμο και την ειρήνη, την οικονομική και την εσωτερική πολιτική του. Τέλος, περιλαμβάνεται μία σύντομη μαρτυρία για κάθε πολιτικό, κάτι που έγραψε ο ίδιος ή άλλοι που έγραψαν για εκείνον.


Μυστικές Εταιρίες

0 σχόλια
Η Ιστορία της ανθρωπότητας έχει τις γνωστές της πλευρές. Μεγαλώνουμε με αυτές και τις θεωρούμε δεδομένες, τις περισσότερες φορές μάλιστα πιστεύουμε πως περιγράφουν το σύνολο της ιστορικής πορείας του ανθρώπου και επαναπαυόμαστε στις πληροφορίες που μας δίνουν.
Υπάρχουν όμως και οι άγνωστες, οι μυστικές της πλευρές, που κατά καιρούς αναδύονται μέσα από το χρόνο και ρίχνουν φως στις κρυφές πτυχές της Ιστορίας, που άσχετα αν τις αντιλαμβανόμαστε ή οχι, συνεχίζουν να ζουν σε ένα δεύτερο, παράλληλο επίπεδο και να διαμορφώνουν πράγματα και καταστάσεις με το δικό τους, αθέατο τρόπο.


Ομήρου Ιλιάδα σε μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη

0 σχόλια
Η μετάφραση της Ιλιάδας του Ομήρου από τους Νίκο Καζαντζάκη και Ι.Θ. Κακριδή, που ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 1955 με δικά τους έξοδα. Μετάφραση ποιητική, έμμετρη, σε δημοτική γλώσσα, που συνοδεύεται από εισαγωγή του Κακριδή. Η μετάφραση της Ιλιάδας του Ομήρου από τους Νίκο Καζαντζάκη και Ι.Θ. Κακριδή, που ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 1955 με δικά τους έξοδα. Μετάφραση ποιητική, έμμετρη, σε δημοτική γλώσσα, που συνοδεύεται από εισαγωγή του Κακριδή.


ΛΟΓΟΙ

0 σχόλια
Η φήμη του μοναχού Παϊσιου, πλανιότανε στον κόσμο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πάρα πολλοί άνθρωποι , ξεκινούσαν για νά γνωρίσουν τον ξεχωριστό αυτό άνθρωπο του Θεού.
Μετά την κοίμηση του, (προείδε ακόμη και την ημερομηνία του θανάτου του ), εγράφησαν πολλά βιβλία για την ζωή κ  τα λόγια του.


H Ελλάδα στα Επόμενα 50 Χρόνια

0 σχόλια
Πέρα από το άν πιστεύει κανείς στίς προφητείες τού Νοστράδαμου καί από την διαμάχη τήν σχετική με τό κατά πόσο έχει ή όχι μέχρι σήμερα επιβεβαιωθεί,αξίζει κανείς να παρατηρήσει ότι ο ελλαδικός χώρος έχει κυρίαρχη θέση στίς προφητείες του. Στό βιβλίο αυτό καταγράφονται όλες οι αναφορές του στήν Ελλάδα που αφορούν προβλέψεις γιά τα επόμενα 50 χρόνια και στήν συνέχεια επεξηγούνται μέ βάση τήν διεθνή βιβλιογραφία γιά τον Νοστράδαμο καί τα κείμενα του.
Μέ βάση τόν παράξενο αυτόν προφήτη η Ελλάδα (καί ιδίως η Μακεδονία) γίνεται στα προσεχή χρόνια επίκεντρο αναμετήσεων ισλαμικών καί ευρωπα'ι'κών χωρών,υφίσταται λεηλασίες καί καταστροφές,αλλά καί δεινοπαθεί από πλημμύρες,σεισμούς καί άλλες φυσικές καταστροφές.


ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ

0 σχόλια
Δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος
Αφού απέσπασε τους επαίνους της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας, το βιβλίο του F. Shu έρχεται. τώρα να καλύψει ένα σημαντικό κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας στον τομέα της Αστρονομίας, Το βιβλίο πραγματεύεται το αστρονομικό Σύμπαν μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης Φυσικής, Η κύρια έμφαση δίνεται στο να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τη βασική ενότητα αυτού του Σύμπαντος, μέσα από τη διαπίστωση ότι η φαντασμαγορία των αστρονομικών αντικειμένων απορρέει μέσα από λίγες θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής, Τελικός στόχος, η σύνθεση του εξελικτικού σεναρίου που οδήγησε από τη Μεγάλη Έκρηξη στη δημιουργία των άστρων, των πλανητών και της ίδιας της ζωής.
Γραμμένο για να διδαχθεί και σε φοιτητές των ανθρωπιστικών επιστημών και όχι μόνο των θετικών, το βιβλίο στοχεύει μεταξύ άλλων και στη γεφύρωση του τεχνητού χάσματος μεταξύ των δύο κατηγοριών επιστημών.


Εγκυκλοπαίδεια Ήλιος - Τόμος Έλλας 1945

0 σχόλια
Με το γενικό όνομα Ήλιος ονομάζεται ελληνική εγκυκλοπαίδεια της οποίας ο πλήρης τίτλος είναι "Νεώτερο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου" σε αντιδιαστολή του παλαιότερου εβδομαδιαίου περιοδικού "Εβδομαδιαία εγκυκλοπαιδική επιθεώρηση - Ο Ήλιος" που ήταν και ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος της εγκυκλοπαίδειας. Άρχισε να εκδίδεται στην Αθήνα το 1945 και η δεύτερη έκδοσή του ολοκληρώθηκε το 1960. Αποτελείται από 18 τόμους με τον τελευταίο να αποτελεί και συμπλήρωμα (μέχρι 1960). Είναι γραμμένη στην απλή καθαρεύουσα με πολλές όμως αρχαΐζουσες λέξεις.
Δεν πρέπει να λείπει από κανέναν, είναι ίσως ο πιο περιεκτικός οδηγός όλης της ελληνικής ιστορίας με αρκετές σπάνιες φωτογραφίες!!!


Η Τελευταία Λεγεώνα

0 σχόλια
476 μ.Χ. Ένα πέπλο ομίχλης σκεπάζει την πεδιάδα ανάμεσα στην Παβία και την Πλακεντία. Ξαφνικά, μια ορδή βάρβαρων καβαλάρηδων ξεπροβάλλει από την καταχνιά κι επιτίθεται στο στρατόπεδο της λεγεώνας Νόβα Ινβίκτα, θρυλικού προπυργίου του ρωμαϊκού κόσμου και υπερασπιστή του καίσαρα Ρωμύλου, ενός δεκατριάχρονου αγοριού, του τελευταίου Ρωμαίου αυτοκράτορα της Δύσης. Τα πάντα έχουν χαθεί: ο Οδόακρος, ο Γερμανός στρατηγός των βαρβαρικών στρατευμάτων, διατάζει την εξόντωση της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθαιρεί τον Ρωμύλο και τον εξορίζει. Έτσι, πέφτει οριστικά η αυλαία του πολιτισμού της Ρώμης...


Περιοδικό Αρχαιολογία (τεύχη 1 - 105)

0 σχόλια
Νοέμβριος 1981 - Δεκέμβριος 2007
Ότι καλύτερο για μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, αρχαιολόγους, ερευνητές, ιστορικούς και απλά περίεργους. Τα άρθρα του καλύπτουν μια τεράστια γκάμα θεμάτων.Τα 105 τεύχη καλύπτουν το χρονικό διάστημα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1981 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 όλα σε μορφή pdf. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού διατίθενται όλα τα άρθρα ανά τεύχος αλλά σε ξεχωριστό αρχείο το κάθε άρθρο. Εκεί μπορείτε να δείτε και τα περιεχόμενα κάθε τεύχους. http://www.arxaiologia.gr/


Καραμανλής & Φάκελος

0 σχόλια
Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζ. Χόρτον, ο οποίος παρέσχε την γνωστήν ιστορικήν μαρτυρίαν δια την Μικρασιατικήν Καταστροφήν, εις απόρρητον εκθεσίν του, είχε γράψει: «Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήση ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήση το κόμμα του εις την εξουσίαν έστω και δι' ολίγας ημέρας». Αυτός, πράγματι, είναι έν πολλοίς ο σύγχρονος ελληνικός κομματισμός ο οποίος φθείρει το Έθνος μας. Την αδροτέραν συμπύκνωσιν και επαλήθευσιν του ανωτέρω λόγου αποτελεί ο Καραμανλισμός.


Πλήρης Οδηγός Φαρμακευτικών Βοτάνων

0 σχόλια
Περιγράφει με πλήρη εικονογράφηση πάνω από 120 φαρμακευτικά βότανα και φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες, με εικόνες των τμημάτων που χρησιμοποιούνται και εξηγήσεις των χρήσεών τους. • Περιέχει πάνω από 250 ασφαλή, αποτελεσματικά σπιτικά γιατρικά για ευρύ φάσμα παθήσεων, από τους διάφορους πόνους μέχρι τους κιρσούς και από τις δερματικές παθήσεις μέχρι το άγχος. • Διερευνά τις βοτανοθεραπευτικές μεθόδους στην Ανατολή και στη Δύση και παρέχει έγκυρες και ουσιαστικές πληροφορίες για ένα από τα αρχαιότερα συστήματα φυσικής ιατρικής.


Οι Πύλες της Φωτιάς

0 σχόλια
Επτά ημέρες πολέμου και ζωής...
Σε ένα στενό πέρασμα του όρους Καλλιδρόμου με τη θάλασσα, που λέγεται Θερμοπύλες, μακριά από τη γενέτειρά τους, στα 480 π.Χ. τριακόσιοι επίλεκτοι Σπαρτιάτες πολεμιστές απώθησαν τους χιλιάδες πολεμιστές του Πέρση εισβολέα και έδωσαν με γενναιότητα τη ζωή τους, υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια τη δημοκρατία και την ελευθερία. Μια απλή επιγραφή σε επιτύμβια στήλη δείχνει το μέρος όπου είναι θαμμένοι. Ο Πρέσσφιλντ, που εμπνεύστηκε από εκείνη την επιτύμβια στήλη, έχει συνδυάσει με υπέροχο τρόπο τη γνώση με τη φαντασία.


Αισώπου Μύθοι

0 σχόλια
Αν έχετε μικρά παιδιά το βιβλίο αυτό είναι ένα «must have» βιβλίο.

Εκδόσεις: ΣΤΡΑΤΙΚΗ
Σελίδες: 80


Ηρακλής και Θησέας

0 σχόλια
Κείμενο: Πότης Στρατίκης
Eκδόσεις: Στρατίκη
Format: PDF - Σελίδες 59
Εικόνα: Εγχρωμη
Μέγεθος:19633KB


Το κρυφό σχολείο

0 σχόλια
Στο δοκίμιό του αυτό ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ το "κρυφό σχολειό". Πρόκειται για ένα βιβλίο που προκάλεσε την κοινή γνώμη όταν εκδόθηκε το 1997.
Διαβάστε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.O AΛKHΣ AΓΓEΛOY γεννήθηκε το 1917 στην Aθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε διδακτορικό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Βιταμίνες Ιχνοστοιχεία Συμπληρώματα Διατροφής

0 σχόλια
Βιταμίνες: Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες οι οποίες βρίσκονται σε μικρές ποσότητες στα τρόφιμα. Είναι απαραίτητες στον άνθρωπο για τη φυσιολογική σωματική, ψυχική ανάπτυξη και αναπαραγωγή, δεδομένου ότι το σώμα είτε δεν μπορεί να τις συνθέσει καθόλου, είτε τις συνθέτει σε ανεπαρκείς ποσότητες και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σε περίπτωση έλλειψής τους προκαλείται χαρακτηριστικό σύμπτωμα το οποίο υποχωρεί μετά από τη χορήγησή τους.


Οδηγός Πρώτων Βοηθειών

0 σχόλια
Οδηγός αντιμετώπισης ατυχημάτων στο Σπίτι, Εργασία και Διακοπές
Αυτός ο Οδηγός Πρώτων Βοηθειών έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της σύγχρονης ιατρικής.Οι μέθοδοι και οι προτάσεις που περιλαμβάνει, ιδιαίτερα για την τεχνική της επαναφοράς στη ζωή, ακολουθούν τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαναφοράς στη Ζωή και της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Ενωσης. Ο τρόπος παρουσίασης και η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένος έχουν σαν στόχο να κάνουν αυτό τον οδηγό προσιτό και χρήσιμο, όχι μόνο στους επαγγελματίες των Πρώτων Βοηθειών, αλλά και σε καθέναν που ενδιαφέρεται να βοηθήσει.




Τα Πουλιά του Αιγαίου

0 σχόλια
Το ότι η Ελλάδα, παρά το μικρό της μέγεθος, αποτελεί πολύτιμο βιολογικό απόθεμα της Ευρώπης, είναι αρκετά γνωστό. Είναι επίσης γνωστό ότι αυτή η ιδιαιτερότητα, ο μεγάλος πλούτος της ελληνικής Φύσης, οφείλεται στη γεωμορφολογική ποικιλία και στο ήπιο κλίμα μας που διαμορφώνουν ένα μικρής κλίμακας αλλά συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο. Αυτή η ιδιαιτερότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα δέχεται επιδράσεις από διαφορετικούς μεταξύ τους κόσμους, την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική.


Οι Μυθολογίες του Κόσμου

0 σχόλια
Το έργο "Οι Μυθολογίες του Κόσμου" απευθύνεται τόσο στον δάσκαλο, όσο και στον ενδιαφερόμενο μαθητή, προσφέροντας τους μια συγκροτημένη πηγή γνωστικού υλικού πάνω σ' αυτό το πολύμορφο θέμα, το οποίο άπτεται της πλέον κρυφής "ρίζας" του "δένδρου" που δομεί και καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τον κόσμο, έτσι όπως ο τελευταίος παρουσιάζεται στις αισθήσεις του.Το όλο έργο είναι γραμμένο με αφηγηματικό τρόπο, έτσι ώστε να προκαλεί και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, και επιπλέον, να τον κάνει να αγαπήσει την Μυθολογία, αναγνωρίζοντας την ως έναν ανεξάντλητο μηχανισμό παροχής πολύτιμων γνώσεων και δόμησης του χαρακτήρα σε υγιείς ψυχολογικές δομές.


Τα Άστρα και οι μύθοι τους

0 σχόλια
Εξερευνήστε και ανακαλύψτε τα μυστήρια και τις κρυφές ομορφιές του Σύμπαντος που μας αγκαλιάζει. Μυηθείτε στους μυθικούς κόσμους της Αστρονομίας, της μητέρας όλων των σημερινών επιστημών. Ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο των πλανητών και των νεφελωμάτων; των κομητών και των μετεώρων. Οπλιστείτε με επιμονή και με οδηγό το χάρτη του ουρανού —που περιέχεται στο βιβλίο— ακολουθήστε προσεκπκά τα μονοπάτια του, που χαράζονται μέσα από τις σελίδες αυτές. Ο έναστρος ουρανός σας περιμένει και μαζί του ολόκληρη η μαγεία της ελληνικής μυθολογίας, που θα σας λέει σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας ιστορίες παραμυθιού και ονείρου.


Όρνιθες

0 σχόλια
Η κωμωδία αυτή αποτελεί σάτυρα της πολιτικής και κοινωνικής διαφθοράς και σκώμμα εναντίον των θεωριών για καινούργια πολιτεύματα. Ο μύθος πλέκεται γύρω από δύο αθηναίους πολίτες που πάνε στα πουλιά για να ιδρύσουν εκεί μια πολιτεία.


Φοίνισσαι

0 σχόλια
Περιστρέφεται γύρω από την τραγική παράδοση της αδερφοκτονίας Ετεοκλέους και Πολυνείκους. Γεμάτη επεισόδια και σκηνική δράση, όπως ο θάνατος των δύο αδελφών, η γενναία απόφαση της Αντιγόνης κτλ.


Εξωγήινη Αρχαιολογία

0 σχόλια
Ο πλανήτης μας είναι διάσπαρτος από πανάρχαια κτίσματα και αντικείμενα, των οποίων η προέλευση, η κατασκευή, η χρήση και οι κωδικοποιημένες αστρονομικές γνώσεις που εμπεριέχουν παραμένουν ένα μυστήριο. Όμως, το πιο εκπληκτικό είναι ότι ανεξήγητοι σχηματισμοί και κατασκευές έχουν εντοπιστεί πλέον και στη Σελήνη, καθώς και σε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.Αυτά τα συγκλονιστικά ευρήματα έχουν γίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού πεδίου που ονομάζεται Εξωγήινη Αρχαιολογία!


Η Μυστική Ακρόπολη

0 σχόλια
Ακρόπολη, ο Ιερός Βράχος των Αθηνών , είναι αναμφισβήτητα το πιο φημισμένο και πιο ονομαστό σημείο του πλανήτη μας. Ένας χώρος για τον οποίο έχουν λεχθεί και έχουν γραφεί τόσα πολλά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Κι όμως, με τη « Μυστική Ακρόπολη », ο γνωστός ερευνητής Γιάννης Γιαννόπουλος, έρχεται για μια ακόμη φορά να αφήσει άναυδο τον αναγνώστη, μυώντας τον στην εκπληκτική άγνωστη Ιστορία του Ιερού μας Βράχου. Η Ιερή Γεωγραφία της περιοχής οι μυστικοί ενεργειακοί δίαυλοι και τα άγνωστα κέντρα δύναμης, οι κρυμένοι θησαυροί, οι διαχρονικοί Φύλακες και οι αιώνιοι συνωμότες,


Δέκα μύθοι για την Ελληνική γλώσσα

0 σχόλια
Δέκα σύγχρονοι ειδικοί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, γλωσσολόγοι και φιλόλογοι, και ένας λογοτέχνις του 19ου αιώνα εξετάζουν δέκα βασικούς μύθους της φιλολογίας γύρω από τη γλώσσα. Απόψεις που εμφανίζονται σε κάθε εποχή σαν αυταπόδεικτες αλήθειες, ερήμην των γλωσσολογικών ερευνών και κυρίως των γλωσσικών νόμων. Απόψεις για τη φθορά και το θάνατο της γλώσσας, για την αγλωσσία των νέων, για τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας, για την ανέφικτη διδασκαλία της νεοελληνικής χωρίς καταφυγή στα αρχαία ελληνικά, για τις πλούσιες και τις φτωχές γλώσσες κ.ά. εξετάζονται εδω μέσα από το πρίσμα της αρμόδιας επιστήμης αλλά και της ιστορικής εμπειρίας.


Οι Σταυροφορίες από τη σκοπιά των Αράβων

0 σχόλια
Αυτό το βιβλίο ξεκινάει από μια πολύ απλή ιδέα: θέλει να διηγηθεί την ιστορία των σταυροφοριών όπως τις είδαν, τις έζησαν και τις ανέφεραν, από το άλλο στρατόπεδο, οι Αραβες. Το περιεχόμενό του βασίζεται, σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα, στις μαρτυρίες των Αράβων ιστορικών και χρονικογράφων της εποχής. Αυτοί δε μιλούν για σταυροφορίες, αλλά για φράγκικους πολέμους και εισβολές. Η λέξη που ορίζει τους Φράγκους είναι διαφορετική, ανάλογα με τις περιοχές, τους συγγραφείς και τις περιόδους: Φαράνζ, Φαρανζάτ, Ινφράνζ, Ιφρανζάτ... Για να υπάρξει κάποια ομοιομορφία διαλέξαμε την πιο συχνή ονομασία, αυτή που χρησιμοποιείται ακόμα στις λαϊκές διαλέκτους για να αποκαλούνται οι δυτικοί και κυρίως οι Γάλλοι: Φρανζ.


Δια πυρός και σιδήρου

0 σχόλια
Όλες οι δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού, για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο. Ποτέ πριν δεν παρουσιάσθηκε η δια πυρός και σιδήρου πραγματική πορεία του ελληνικού γένους, με τρόπο απλό και οργανωμένο, ώστε μικροί και μεγάλοι να μάθουν άγνωστες λεπτομέρειες που δεν εμφανίζονται στα σχολικά εγχειρίδια, όπου η ιστορία μας διαστρεβλώνεται και παραχαράσσεται.


Η κόντρα

0 σχόλια
«Η κόντρα: κόντρα κατά του κατεστημένου, του συστήματος της κοινωνίας γενικά. Ο Αντώνης Σαμαράκης συνεχίζει την καταγγελία του στο Αρνούμαι και στο Διαβατήριο, συνεχίζει να τον απασχολεί ο άνθρωπος και τα προβλήματα του. Πάλι η οικουμενικότητα του ανθρώπου, τα προβλήματα όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια. Ο πλανήτης γη και η επιβίωση του, ο θάνατος του απλού ανθρωπάκου, το Πολυτεχνείο 1973 και οι νεκροί, και άλλα καθημερινά θέματα, είναι το πλαίσιο των διηγημάτων στην Κόντρα. Και, όπως πάντα συμβαίνει με τον Σαμαράκη, η ανησυχία του για τον κόσμο και τα προβλήματα του, η αγωνία του για το αύριο του πλανήτη μας, η αγωνία του και η ευαισθησία του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι αυτά που χαρακηρίζουν τον συγγραφέα.


Η Φάρμα των ζώων

0 σχόλια
Η ιδέα της ανθρώπινης ισότητας, μεταφέρεται στην κοινωνία των ζώων ενός αγροκτήματος. Τα ζώα επαναστατούν ενάντια στον δυνάστη τους, τον άνθρωπο. Επιβάλλουν την δική τους κυριαρχία, και ανατρέπουν την τυραννία των ανθρώπων. Η μεγάλη επανάσταση εγκαθιστά μια νέα τάξη πραγμάτων. Αρχές της, η ισότητα και αδελφοσύνη όλων των ζώων. Όμως οι επαναστατικές αρχές καταστρατηγούνται και διαστρεβλώνονται από τους νέους αφέντες. Χειρότερα από τους ανθρώπους, οι νέοι αρχηγοί ασκούν την καταπιεστική εξουσία τους και εκμεταλλεύονται ασύστολα τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας.


1984

0 σχόλια
Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις. Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν, όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν. Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα.  Γι' αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.


Το Μυστήριο της Χαμένης Ατλαντίδος

0 σχόλια
Σημείωμα του συγγραφέα: Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι το ότι όσοι επιστήμονες, ερευνητές, συγγραφείς κ.α. ακολούθησαν τους δρόμους της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας βρέθηκαν εμπρός στη θύρα της Αλήθειας, την οποία θύρα άνοιξαν και είδαν τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων. Για παράδειγμα, μπορούμε ν' αναφέρουμε τον Γερμανό Χάυνριχ Σλήμαν, ο οποίος αφού μελέτησε τον Όμηρο, πραγματοποίησε ανασκαφές στο λόφο του Χιρσαλίκ, ανακαλύπτοντας την Τροία. Αυτά συνέβησαν από το έτος 1870 έως το 1886. Ο Αγγλος Σερ Άρθουρ Έβανς βασιζόμενος στην παράδοση και τους θρύλους, που αναφέρονται στη Μινωική Κρήτη, ανακάλυψε στην Κνωσό τ' ανάκτορα του Μίνωα και προχώρησε στην αναστήλωση των ανακτόρων της Κνωσού.


Τα Απόκρυφα κείμενα της Αποκάλυψης

0 σχόλια
Από τον 2ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 2ο αιώνα μ.Χ. πολλοί συγγραφείς προσπάθησαν να μιμηθούν τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Στην προσπάθεια τους να δώσουν κύρος στα κείμενα τους, τοποθέτησαν το όνομα κάποιου βιβλικού προσώπου ως συγγραφέα αυτών των κειμένων. Μέσα σ' αυτά τα κείμενα οι συγγραφείς προσπάθησαν να προσθέσουν κάποιες προσωπικές τους απόψεις ή κάποιες αιρετικές κακοδοξίες, ώστε να προωθήσουν αυτά που ήθελαν ή αυτά που θεωρούσαν αυτοί σωστά στο ευρύ κοινό.


Η Αυγή των Μάγων

0 σχόλια
Πώς είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή, ένας έξυπνος άνθρωπος να μην αισθάνεται καταπιεσμένος; «Σηκωθείτε, κύριε, έχετε να κάνετε σπουδαία πράγματα!» Μα θα πρέπει να σηκώνεστε όλο και πιο νωρίς κάθε πρωί. Οι μηχανές θα πρέπει να δουλεύουν στο φουλ για να μπορείτε να βλέπετε, να ακούτε, να σκέπτεστε, να φαντάζεστε, να έχετε αναμνήσεις. Ο πιο αγαπημένος μας αναγνώστης θα πρέπει να το τελειώσει σε τρεις ώρες. Τίποτα για τον ύπνο, όλα για την εγρήγορση του νου. Μπρος, κουνηθείτε, πάρτε αυτό που θέλετε και φύγετε! Στην ανάγκη, πηδήξτε κεφάλαια, αρχίστε απ' όπου θέλετε, απ' όπου σας κάνει κέφι, διαβάστε αν θέλετε και διαγώνια. Γιατί αυτό το βιβλίο είναι για πολλαπλές χρήσεις, όπως ακριβώς ο σουγιάς των κατασκηνωτών.


Λίλιθ

0 σχόλια
Η Λίλιθ, σύμφωνα με τov πανάρχαιο εβραϊκό μύθο, υπήρξε η πρώτη γυναίκα του Αδάμ. Πλάστηκε μαζί με τον Πρώτο Άνθρωπο σε ένα ενιαίο ανδρόγυνο πλάσμα, ο διαχωρισμός έγινε για να δοθεί στον Αδάμ μια σύντροφος. Το θηλυκό πλάσμα όμως που προήλθε μετά τo διαχωρισμό, συνευρέθη με το Σατανά με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαβολικά χαρακτηριστικά και αυτό κι οι απόγονοι του. Η Λίλιθ-Νύχτα είναι το πρώτο βαμπίρ.


Aπόκρυφος ουρανός

0 σχόλια
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια εξακολουθεί να παραμένει η δημιουργία του ανθρώπινου είδους. Η λογική μάς κάνει να παραδεχθούμε πως ο άνθρωπος δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια.Το Σύμπαν υπάρχει από πάντα. Κι αν όχι από πάντα, τουλάχιστον από ένα άπειρο διάστημα χρονικών μονάδων που θα μπορούσε να εκφραστεί συμβατικά σε δισεκατομμύρια χρόνια.
Είναι λοιπόν παράλογο να νομίζει κανείς πως μέσα σ' αυτό το ασύλληπτο διάστημα, μόνο μέσα στο τελευταίο ένα εκατομμύριο χρόνια συνέβη μια βιοχημική εξαίρεση στον μικροσκοπικό πλανήτη που ονομάζουμε Γη και που είχε σαν αποτέλεσμα την Δημιουργία του ανθρώπου.


Ο Τελευταίος Πειρασμός

0 σχόλια
Την πρώτη ιδέα για τη συγγραφή βιβλίου, υπό μορφή μυθιστορήματος, για τη ζωή του Χριστού ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε τον καιρό της γερμανικής κατοχής. Θα το ονόμαζε "Τ'Απομνημονεύματα του Χριστού". Η πρώτη ιδέα κυοφορείται μέσα του και οκτώ χρόνια αργότερα αρχίζει να γράφει το βιβλίο, αλλά με άλλο όνομα: "Ο Τελευταίος Πειρασμός". Το τελειώνει το 1951. Η πρώτη έκδοση γίνεται σε μεταφράσεις στα σουηδικά και στα νορβηγικά το 1952.
Στον Καζαντζάκη παρουσιάζεται ο Εσταυρωμένος Χριστός με τη δυαδική φύση, τη θεία και την ανθρώπινη, ως άνθρωπος να υποφέρει και να βασανίζεται φρικτά. Σ' αυτή την ανθρώπινη στιγμή του απειροελάχιστου χρόνου, κατά τον Καζαντζάκη, ο Χριστός βυθίζεται στον λήθαργο του απύθμενου πόνου και βλέπει ένα φευγαλέο όνειρο, πως τάχατες ήταν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους και γευόταν τις απλές ανθρώπινες χαρές, την καθημερινή βιοπάλη, με σύζυγο και παιδιά σ' ένα οικογενειακό σπιτικό.

Νίκος Καζαντζάκης - Ο Τελευταίος Πειρασμός                                                                

Κατέβασμα : (password: greekddl.com)


Bασιλιάς Γκιλγκαμές

0 σχόλια
Γραμμένο, χαραγμένο για την ακρίβεια, σε πινακίδες από πηλό, αυτό το αρχαίο σουμεριακό ποίημα διαβάζεται άνετα και σήμερα, 3.500 με 4.000 χρόνια από τότε που τραγουδιόταν με συνοδεία άρπας και λύρας στα παλάτια των βασιλιάδων αλλά και στην διάρκεια των πολυήμερων ταξιδιών των καραβανιών που διασχίζαν την κοιτίδα των πολιτισμών, τη Μεσοποτομία. Ίσως γιατί μιλά για τα αιώνια θέματα: την (μάταιη) αναζήτηση της αθανασίας, τον έρωτα, την εξουσία, τη γνώση. Και μιλά με τρόπο (και ύφος) που δεν μας φαντάζουν καθόλου ξένα, παρ' ότι ξεπηδούν από μια κοινωνία αγροτών, εμπόρων και πολεμιστών που είχαν φτιάξει τις πρώτες πόλεις...


Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

0 σχόλια
  • Συνήθεις Διαφορικές εξισώσεις
  • Μετασχηματισμοί Laplace
  • Σειρές Fourier
  • Μετασχηματισμός Fourier
  • Μετασχηματισμός Ζ


Το Δ του Διαστήματος

0 σχόλια
Ray Bradbury είναι o µοναδικός, ίσως, σύγχρονος συγγραφέας επιστηµονικής φαντασίας που, όντας πολύ γνωστός στο εξωτερικό, έγινε γνωστός και στην Ελλάδα. ?στόσο µέχρι σήµερα το «φαινόµενο Μπράντµπερυ» δεν έχει αποτελέσει, απ' ό,τι τουλάχιστο γνωρίζω, αντικείµενο ανάλυσης ή, γενικότερα, µελέτης οποιασδήποτε βάσης στον ελληνικό χώρο. Είναι καιρός, νοµίζω, να γίνει µια προσπάθεια για την εξήγηση του «φαινόµενου», ταυτόχρονα µε µια αιτιολόγηση της τοποθέτησης του Μπράντµπερυ, σα συγγραφέα επιστηµονικής φαντασίας».


Εν ονόματι

0 σχόλια
5 Νοεμβρίου '98, νύχτα. Στην Ελλάδα. Σε μια μικρή πόλη. Ένα παιδί, ο Δημήτρης, 16 χρονών, μαθητής στη Β' λυκείου, γράφει στο κομπιούτερ του και ριχνει στους δρόμους μια προκήρυξη. με την υπογραφή μιας φανταστικής οργάνωσης νέων: Άνεμος Σωτηρίας απο τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ. Είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας και εξέγερσης εναντίον των διαφόρων ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ που καταδυναστεύουν τη ζωή μας και της αφαιρούν το αληθινό της νόημα. «Τα παιδιά εμείς, οι νέοι εμείς, είμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των διαφόρων ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ που καταδυναστεύουν τη ζωή μας και δεν μας αφήνουν να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι». Ο Δημήτρης δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια. Αλλά η συνέχεια έρχεται...
Αντώνης Σαμαράκης



Το συναξάρι των αγίων

0 σχόλια

Το συναξάρι των Αγίων της Αγγελικής Δαμίγου .Ένα βιβλίο 255 σελίδων σε pdf όπου έχει αλφαβητικά όλους τους Αγίους και την ζωή τους ,ήταν μία προσφορά της εφημερίδας Ελεύθερος τύπος πριν πολλά χρόνια.



Μαύρες Τρύπες και Στρεβλώσεις του Χρόνου

0 σχόλια
Από την εμφάνιση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας, το 1915, έως σήμερα, ορισμένοι από τους λαμπρότερους επιστήμονες του 20ού αιώνα έχουν καταβάλει προσπάθειες να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστήρια που μας κληροδότησε η εν λόγω θεωρία. Η κληρονομιά αυτή έχει ορισμένες τόσο απροσδόκητες συνέπειες, ώστε ακόμη και ο ίδιος ο Αϊνστάιν την αποποιήθηκε.
Ποιο από τα παρακάτω αλλόκοτα αντικείμενα μπορεί πράγματι να υπάρχει στο σύμπαν μας;



Η βιομηχανία κατασκευής υπηκόων

0 σχόλια
Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο, ο Νόαμ Τσόμσκι, μέσω μιας πληθώρας ντοκουμέντων, καταρρίπτει τον μύθο των ανεξάρτητων ΜΜΕ- πίσω από το θέαμα του ανεξάρτητου δημοσιογράφου, η εταιρειακή ελίτ είναι εκείνη η οποία αποφασίζει, τελικά, τι θα δούμε, θα ακούσουμε ή θα διαβάσουμε. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που έχει Ιστορία. Εάν θα έχει και μέλλον, δεν είναι και τόσο βέβαιο. Η απάντηση βρίσκεται στις προοπτικές των λαϊκών κινημάτων με βαθιές ρίζες σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού, αφοσιωμένων σε αξίες, οι οποίες είτε καταπνίγονται είτε περιθωριοποιούνται, εντός του πλαισίου της υφισταμένης κοινωνικής και πολιτικής τάξης πραγμάτων: η κοινότητα, η αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για το ευπαθές φυσικό περιβάλλον, το οποίο θα πρέπει να συντηρήσει τις μελλοντικές γενιές, η δημιουργική εργασία με αυτοπειθαρχία, η ανεξάρτητη σκέψη και η γνήσια δημοκρατική συμμετοχή στους διάφορους τομείς της ζωής. N.T.


Το όζον και η ανθρώπινη απειλή

0 σχόλια
Το στρώμα του όζοντος αντιπροσωπεύει την ατμοσφαιρική ασπίδα προστασίας ενάντια στις θανατηφόρες κοσμικές ακτινοβολίες. Κι όμως, μια σειρά από σύγχρονα βιομηχανικά προϊόντα καταστρέφουν την πολύτιμη αυτή ασπίδα έξι φορές ταχύτερα από τους ρυθμούς της φυσιολογικής αποκατάστασης. Η καταστροφή του στρώματος του όζοντος ισοδυναμεί με αύξηση των καρκίνων του δέρματος, με εκτεταμένη τύφλωση των κατοικίδιων ζώων, με διατάραξη των κλιματολογικών συνθηκών και με ανατροπή των οικολογικών συστημάτων.
Ήδη στις 5 Οκτωβρίου 1987, το μέγεθος της τρύπας στον ουρανό είχε διάμετρο ίση με την έκταση των ΗΠΑ και βάθος όσο το ύψος του Έβερεστ. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονής. Αν δεν ενεργοποιηθούμε ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ, η τρύπα θα επικαλύψει ολόκληρο τον πλανήτη με ανεπανόρθωτες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ο Τζον Γκρίμπιν, γνωστός στο ελληνικό κοινό από το περίφημο βιβλίο ΓΕΝΕΣΙΣ και τα άλλα εκπληκτικά του έργα, επισημαίνει με αδιάψευστα επιχειρήματα τον παραλογισμό της δράσης του βιομηχανικού ανθρώπου ενάντια στους ίδιους τους φυσικούς μηχανισμούς προστασίας της Ζωής.
John Gribbin

Κατέβασμα : (password: greekddl.com)


Κάνω το Δικό μου Ψωμί

0 σχόλια
Φτιάξτε στο σπίτι σας ψωμί, πίτες, ζύμες για πίτσα και πολλά άλλα προϊόντα από ζύμη. Με συνταγές για τα διάφορα είδη ψωμιού και τις μεθόδους ψησίματος σε φούρνους με ξύλα ή ηλεκτρικούς.

MERZENICH MARGET, THIER ERIKA
Χρονολογία έκδοσης:  1999
Σελίδες: 127
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ ΦΙΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Συμπόσιον

0 σχόλια
Η πρώτη μνεία για τη συγγραφή του Συμποσίου βρίσκεται σε γράμμα του Καζαντζάκη το 1922 από το Βερολίνο στο φίλο και συμμαθητή του, το αιδεσιμότατο Εμμανουήλ Παπαστεφάνου, στην Αμερική όπου εκτίθεται και ο σκοπός του βιβλίου: “Γυρίζω στους δρόμους σαν το Μουχαμέτη, που με το σιδερένιο του ραβδί τρέχοντας εσπούσε όλους τους ψεύτικους θεούς της Κάαμπα […] Αρρώστησα. Τώρα γέρεψα πάλι κι εξακολουθώ τον αγώνα. Λέω: θα τελειώσω το Συμπόσιο, ένα βιβλίο που γράφω, σχόλια στη θρησκεία μας, το Πιστεύω και το Δεκάλογό μας. Εμείς (εσύ, ο Λευτέρης, ο Σφακιανάκης, ο Σικελιανός και δυο γυναίκες) κουβεντιάζουμε για το Θεό, σ’ ένα τραπέζι. Όπως ο Πλάτωνας για τον έρωτα, εμείς μιλάμε για το Θεό.”
Νίκος Καζαντζάκης


Οι Αρετές του Πολέμου

0 σχόλια
Ο Μέγας Αλέξανδρος (356-323 π.Χ.) έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας σε ηλικία δεκαεννέα ετών. Έδωσε τις μεγαλύτερες μάχες του και κατέκτησε την πανίσχυρη περσική αυτοκρατορία προτού συμπληρώσεσι τα είκοσι πέντε του χρόνια. Πέθανε σε ηλικία τριάντα τριών ετών, χωρίς να ηττηθεί ποτέ. Η φήμη του ως εξαίρετου πολεμιστή και αρχηγού δεν έχει ανάλογο στα ιστορικά χρονικά. Στο βιβλίο αυτό, ο ίδιος ο Αλέξανδρος, σε μια προσπάθεια να βρει "κάποιον που να μπορεί να ακούει χωρίς να κρίνει και που να κρατάει το στόμα του κλειστό", αφηγείται την ιστορία του: "Πάντα ήμουν στρατιώτης. Δε γνώρισα άλλη ζωή. Από παιδί ακόμη ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα των όπλων. Δεν πόθησα τίποτε άλλο..." Αυτή λοιπόν είναι η αρχή. Μόνο η αρχή...