70 Πολιτικοί

Το παρόν βιβλίο δεν ασχολείται με την πολιτική ούτε με την εξουσία, αλλά με τους ίδιους τους πολιτικούς. Στόχος του είναι να δώσει στον αναγνώστη βασικές πληροφορίες για κορυφαίους ηγέτες της ανθρωπότητας, που να διαβάζονται εύκολα και γρήγορα. Οι πληροφορίες για κάθε πολιτικό είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους. Περιλαμβάνουν τα κύρια στοιχεία για τον ιδιωτικό βίο του πολιτικού (κυρίως την αφετηρία του), για το δημόσιο βίο του μέχρι να αποκτήσει εξουσία και για τον τρόπο και τις συνθήκες ανάρρησής του σε αυτήν. Κωδικοποιούν επίσης την εξωτερική πολιτική που άσκησε, τη σχέση του με τον πόλεμο και την ειρήνη, την οικονομική και την εσωτερική πολιτική του. Τέλος, περιλαμβάνεται μία σύντομη μαρτυρία για κάθε πολιτικό, κάτι που έγραψε ο ίδιος ή άλλοι που έγραψαν για εκείνον.
Κάθε εποχή έχει τα δικά της κριτήρια για να αξιολογεί τους πολιτικούς. Ωστόσο ο κίνδυνος της δικής μας εποχής δεν είναι οι μη τεκμηριωμένες αξιολογήσεις, αλλά η γενική λήθη και η απαξίωση. Μόλις πριν από μερικά χρόνια, σε σχετική έρευνα στα βρετανικά σχολεία αποδείχθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις μαθητές δεν γνώριζε ποίου κράτους πρωθυπουργός ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί δεν είχαν υπόψη τους τι ακριβώς ήταν κάποιος Αδόλφος Χίτλερ.
Το εν λόγω μικρό βιβλίο για τους μεγάλους πολιτικούς του παρελθόντος είναι μία μικρή συμβολή εναντίον της μεγάλης λήθης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Σολομών, Δαρείος ο Μέγας, Περικλής, Φίλιππος Β', Ασόκα, Κωνσταντίνος ο Μέγας, Ιούλιος Καίσαρ, Οι πολιτικοί στο Βυζάντιο (Ιουστινιανός, Ηράκλειος, Βασίλειος Α'), Δυναστεία των Τανγκ, Καρλομάγνος, Χαρούν Αλ Ρασίντ, Φρειδερίκος Βαρβαρόσα, Ιννοκέντιος Γ', Ταμερλάνος, Ισαβέλλα Α' της Καστίλης, Μοντεζούμα Β', Σουλεϊμάν Α', Ελισάβετ A' της Αγγλίας, Ακμπάρ ο Μέγας, Καρδινάλιος Ρισελιέ, Πέτρος Α' ο Μέγας, Αικατερίνη η Μεγάλη, Γουλιέλμος Πιτ ο πρεσβύτερος, Τζορτζ Ουάσινγκτον, Θαδδαίος Κοσιούσκο, Κλέμενς Μέτερνιχ, Ιωάννης Καποδίστριας, Μπενίτο Χουαρές, Έιμπρααμ Λίνκολν, Καμίλο Καβούρ, Χαρίλαος Τρικούπης, Μάο Τσε-Τουνγκ, Ζορζ Μπενζαμέν Κλεμανσό, Τόμας Γούντροου Ουίλσον, Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ, Ελευθέριος Βενιζέλος, Άρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν, Βλαντίμιρ Λένιν, Γουίνστον Τσόρτσιλ, Κόνραντ Αντενάουερ, Ιωσήφ Στάλιν, Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ, Μπενίτο Μουσολίνι, Ισμέτ Ινονού, Αδόλφος Χίτλερ, Τζαβάχαρλαλ Νεχρού, Χο Τσι Μινχ, Σαρλ Ντε Γκολ, Φρανθίσκο Φράνκο, Γιόσιπ Τίτο, Σαλβαδόρ Γκοσένς Αλιέντε, Μακάριος Γ', Ρίτσαρντ Νίξον, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, Ίντιρα Γκάντι, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, Μάργκαρετ Θάτσερ, Ούλαφ Πάλμε, Φιντέλ Κάστρο, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Κατέβασμα : (password: greekddl.com)


0 Response to "70 Πολιτικοί"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.