Οι Σταυροφορίες από τη σκοπιά των Αράβων

Αυτό το βιβλίο ξεκινάει από μια πολύ απλή ιδέα: θέλει να διηγηθεί την ιστορία των σταυροφοριών όπως τις είδαν, τις έζησαν και τις ανέφεραν, από το άλλο στρατόπεδο, οι Αραβες. Το περιεχόμενό του βασίζεται, σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα, στις μαρτυρίες των Αράβων ιστορικών και χρονικογράφων της εποχής. Αυτοί δε μιλούν για σταυροφορίες, αλλά για φράγκικους πολέμους και εισβολές. Η λέξη που ορίζει τους Φράγκους είναι διαφορετική, ανάλογα με τις περιοχές, τους συγγραφείς και τις περιόδους: Φαράνζ, Φαρανζάτ, Ινφράνζ, Ιφρανζάτ... Για να υπάρξει κάποια ομοιομορφία διαλέξαμε την πιο συχνή ονομασία, αυτή που χρησιμοποιείται ακόμα στις λαϊκές διαλέκτους για να αποκαλούνται οι δυτικοί και κυρίως οι Γάλλοι: Φρανζ.
Θελήσαμε να γράψουμε όχι μόνο ένα νέο βιβλίο ιστορίας, αλλά, ξεκινώντας από μια άποψη αγνοημένη μέχρι τις μέρες μας, να γράψουμε το "πραγματικό μυθιστόρημα" των σταυροφοριών, αυτών των δύο ταραγμένων αιώνων που διαμόρφωσαν τη Δύση και τον αραβικό κόσμο και που εξακολουθούν να καθορίζουν ακόμα και σήμερα τις σχέσεις τους. (από το προοίμιο του συγγραφέα)
Από το οπισθόφυλλο:
Ο Αμίν Μααλούφ γεννήθηκε το 1949 στο Λίβανο. Εγκαταστάθηκε στη Γαλλία όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος επί 12 χρόνια. Ήταν διευθυντής του περιοδικού ΑΝ-ΝΑΧΑΡ και αρχισυντάκτης του περιοδικού Νέα Αφρική. Οι Σταυροφορίες από τη σκοπιά των Αράβων, που πρωτοδημοσιεύθηκαν το 1983, είναι πια ένα κλασικό έργο, που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Άλλα σημαντικά έργα του είναι «Ο Λέων ο Αφρικανός» και «Η Σαμαρκάνδη». Θεωρείται ο αντιπροσωπευτικότερος συγγραφέας στο είδος του ανατολικού αφηγήματος, δηλαδή του μυθιστορήματος με ιστορικό υπόβαθρο, που ανακατεύει το μύθο, την ποίηση και τη γοητεία της Ανατολής.

Amin Maalouf - Οι Σταυροφορίες από τη σκοπιά των Αράβων                                                                 


Κατέβασμα : (password: greekddl.com)


0 Response to "Οι Σταυροφορίες από τη σκοπιά των Αράβων"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.