Tα φαρμακευτικά βότανα και οι χρήσεις τους

Hans Fluck- Tα φαρμακευτικά βότανα και οι χρήσεις τους
Επίτιμος Καθηγητής της Φαρμακολογίας
Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (Ε.Τ.Η.) Ζυρίχη

Φαρμακευτικά φυτά, απλή περιγραφή και απεικόνιση τους με αναφορά στα συστατικά τους, την δράση και την χρήση τους, την συγκομιδή, καλλιέργεια και τα παρασκευάσματα τους.Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των φαρμακευτικών φυτών που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, έχει σαν αποτέλεσμα την έκδοση μεγάλου αριθμού βιβλίων που αναφέρονται σ' αυτά τα φυτά. Πολλά από αυτά στερούνται κριτικής προσέγγισης ειδικά σ' ότι αφορά την δράση και την χρήση των φυτών.
Σ' αυτά αναφέρεται η χρήση των φυτών χωρίς να γίνεται διάκριση αν η χρήση αυτή γίνεται στην επιστημονική ή λαϊκή ιατρική.
Ο συγγραφέας δεν αγνοεί τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην συγγραφή ενός βιβλίου για τα φαρμακευτικά φυτά, το βιβλίο πρέπει να είναι και λαϊκό και επιστημονικό, λαμβάνοντας υπ' όψη αυτή την προϋπόθεση έγραψε το βιβλίο αυτό.
Ελπίζει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους απλούς αναγνώστες όσο και από τους ιατρούς και τους φαρμακοποιούς.
Το βιβλίο βασίζεται σε επιστημονική σκέψη και παρουσιάζει μια απλή περιγραφή των πιο σημαντικών φυτών, παραθέτοντας έγχρωμες εικόνες που τα απεικονίζουν, ώστε να γίνονται κατανοητά από τους αναγνώστες που δεν έχουν γνώσεις βοτανολογίας.

Κατέβασμα (password:greekddl.com)


0 Response to "Tα φαρμακευτικά βότανα και οι χρήσεις τους"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.