Λέξεις καί φράσεις παροιμιώδεις

Μεγάλες αλήθειες της λαϊκής θυμοσοφίας αλλά και φράσεις που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς ποτέ να βρούμε τον χρόνο να αναρωτηθούμε τι σημαίνουν στα αλήθεια, συγκεντρώθηκαν σε μια πολυτελή συλλογή από τον Τάκη Νατσούλη. Οι "Λέξεις και Φράσεις παροιμιώδεις" είναι το βιβλίο που απαντάει σε ερωτήματα που όλοι έχουμε κατά καιρούς θέσει μεταξύ σοβαρού και αστείου και λύνει χρόνιες απορίες σχετικά με την αλληγορική σημασία δημοφιλών εκφράσεων.

Η ιστορική προέλευση λέξεων, εκφράσεων και παροιμιών, ο άνθρωπος που τις χρησιμοποίησε για πρώτη φορά και οι συνθήκες υπό τις οποίες ειπώθηκαν αποτελούν για τους περισσότερους από εμάς ένα κενό που η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να καλύψει και είναι από τις λίγες εκδόσεις που δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό «ένα βιβλίο διασκεδαστικό και επιμορφωτικό ταυτόχρονα»! Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει εύχρηστο αλφαβητικό ευρετήριο των εκφράσεων, ξεχωριστό αλφαβητικό ευρετήριο ξένων λέξεων και γλωσσάρι δύσκολων και ελληνοποιημένων λέξεων.
Ποιος ήταν ο πρώτος που απείλησε με το γνωστό "θα σου κόψω τον βήχα"; Ποιος έφαγε την πρώτη χυλόπιτα; Τι είναι τελικά αυτό το βούκινο; Πώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι και οι τοίχοι έχουν αφτιά; Το βιβλίο αυτό περιέχει, αλφαβητικά ταξινομημένες εκατοντάδες παροιμιώδεις λέξεις και φράσεις και φωτίζει την ιστορική τους προέλευση, δηλαδή πώς προήλθαν, ποιος τις είπε και κάτω από ποιες συνθήκες. Αποτελεί έναν πλούσιο γλωσσικό θησαυρό.

pdf-624 σελιδες


Κατέβασμα (password:greekddl.com)


0 Response to "Λέξεις καί φράσεις παροιμιώδεις"

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.